ANALIZA DE RISC LA SECURITATE FIZICA

 

Potrivit normelor in vigoare, sunt obligate sa incheie analiza de risc la securitate fizica firmele infiintate in baza Legii societatilor nr. 31/1990, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu si care sunt obligate sa asigure paza acestora. Asadar, ne putem gandi, printre altele, la magazine, baruri, cafenele, restaurante, hoteluri, farmacii, sali de jocuri de noroc, case de pariuri sportive, case de amanet sau de schimb valutar.

Securitatea fizica reprezinta protectia personalului, sistemelor, operatiilor, programelor retelelor si a datelor in fata evenimentelor sau circumstantelor fizice care pot cauza pierderi sau distrugeri unei organizatii publice sau private. Aceasta include si protectia impotriva focului, dezastrelor naturale, sau a actelor de natura umana de tipul terorismului, furtului, violentei la locul de munca sau a vandalismului. Analiza de risc la securitatea fizica constituie fundamentul adoptării măsurilor de securitate a obiectivelor, bunurilor şi valorilor prevăzute de lege, transpuse în planul de pază şi proiectul sistemului de alarmare.

Analiza de risc la securitatea fizică se materializează prin documentaţia întocmită în cadrul procesului standardizat de management al riscului, prin care se determină măsurile necesare şi aplicabile pentru încadrarea riscurilor de securitate la niveluri acceptabile.

In plus, obligatia revine si ministerelor si celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiilor autonome, companiilor si societatilor naționale sau institutelor nationale de cercetare-dezvoltare.

Analiza de risc se face la structuri de specialitate sau la experti abilitati in domeniu (persoane fizice autorizate, firme). Costurile realizarii unei astfel de analize de risc difera in functie de mai multi factori, precum suprafata obiectivului la care se face analiza ori complexitatea activitatii desfasurate in acel obiectiv, etc. Este bine sa stiti ca analiza de risc este obligatorie chiar dacă există contract incheiat cu o firma de paza. 

Va rugam sa ne contactati pentru o oferta personalizata!

Analiza de risc

Alte servicii

Proiectare sisteme automatizare

Proiectare sisteme automatizare

De acum, proiectul este munca noastra: ne ocupam de el in locul Dvs.!

Detalii
Instalare sisteme alarma, supraveghere video, montaj usi

Instalare sisteme alarma, supraveghere video, montaj usi

Instalarea, montajul si punerea in functiune sunt prestate de catre personalul nostru calificat!

Detalii
Mentenanta echipamente montate

Mentenanta echipamente montate

Orice echipament sau sistem are nevoie de o intretinere periodica!

Detalii